Ändrade planer i Skövde – Svensson och Arrhenius som tränarduo

Kristian Svensson. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

Jonatan Magnusson hann aldrig göra en arbetsdag som ny tränare i IFK Skövde. Islänningen får avstå uppdraget  till följd av klubbens ekonomiska situation. Istället verkar Kristian Svensson som huvudtränare med stöd av Robert Arrhenius nästa säsong, meddelar Skövde på sin hemsida.

Skövde presenterade Magnusson som ersättare till Henrik Signell för en dryg månad sedan. I arbetet med att få ihop budgeten har IFK helt klart kommit på andra tankar, skippar den internationella rekryteringen och litar till klubbhjärtan den närmaste tiden.

Svensson hade spelatröjan på i Skövde i starten av 2022/23 och maskerar raskt in i de egna framtidsplanerna som huvudtränare.

– Nu dök den här chansen upp lite tidigare än tänkt. Att få förtroendet känns mycket bra och vi ska med grabbarna i den ambitiösa gruppen göra något av en omstart, säger han till klubbens hemsida.

Arrhenius avslutade sin aktiva karriär 2014 och har sedan dess haft varit behållit handbollskontakten via detaljarbete med linjespelarna i elitlaget.

– Att få med Robban på den här resan känns mycket bra och en trygghet. Vi känner ju varandra väl och kommer att ha lätt att samarbeta, säger Svensson om sin blivande tränarkollega.

Länk: Krille och Arrheinus nytt tränarteam i IFK Skövde