Alingsås storspelade mot IFK Kristianstad

Alingsås HK på en tredjeplats i Handbollsligan tog emot serieledande IFK Kristianstad i AHKs hemmaarena Estrad. Alingsås Johan Nilsson smällde dit första målet till 1-0 Alingsås, men inledningen skulle visa sig tuff och intensiv för båda lagen.

Lagen höll jämna steg med varandra första delen av matchen och efter 8 minuters spel var ställningen lika, 4-4. Kristianstads publikfavorit Nebojsa Simic stoppade dessutom Alingsås nästkommande anfall med en fin räddning. Simic med 48% i total räddningsprocent såhär långt i seriespelet kunde dock inte stoppa Jesper Konradssons skott till 5-4 och fördel Alingsås.

Allt som matchen gick fortsatte det jämna spelet. Lagen höll uppe tempot och matchen var böljande. Efter 21 minuters spel var ställningen 10-10 tills Alingsås återigen tog ledningen till 11-10. Kristianstad bytte då in Alexander Tatarintsev som kom inför denna säsong men ännu inte fått sätta sin prägel på laget. Alingsås Oscar Bergendahl utökade Alingsås ledning till 12-10 med ett distinkt skott.

Alingsås utökade ledningen i matchen och kunde gå till halvtidsvila med 16-12.

I andra halvlek startade IFK Kristianstad starkt och jobbade sig ikapp till 17-16 efter ca 35 minuter spelade. Kristianstad kunde kvittera till 19-19 efter 39 minuter, men i anfallet efteråt tog Alingsås ledningen igen med 20-19.

Alingsås utökade ledningen till 22-21 och var nära 23-21 också men suveräna Simic i Kristianstadmålet visade varför han är Handbollsligans för tillfället bästa målvakt med en riktigt fin dubbelräddning. Trots Simic fina målvaktsspel lyckades Alingsås krypa ifrån till 24-21 efter 50 minuters spel.

Alingsås kunde utöka ledningen successivt och Kristianstad kom aldrig tillbaka samtidigt som Alingsås visade mycket fin form.

Alingsås besegrade IFK Kristianstad med 30-24.