Alingsås höll Redbergslid i schack

Mathias Pedersen Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Alingsås HK avfärdade Redbergslid med stabilt spel i hela andra halvlek. Efter flera kryss, både i formraden och inbördes mot de vita eleganterna kontrade hemmalaget till 29–25 i Estrad.

– Vi var bättre än dem idag. RIK har varit vårt bogey-team i lång tid men idag var vi kliniska. Vi kom till bra lägen och kontrollerade matchen hela vägen, sade tränaren Mikael Franzén till klubbens hemsida.

Det fanns lite mer jobb med att scouta motståndet än en vanlig ligakväll. Redbergslid hade både nyförvärv och comebackspelare i aktion på bortaresan, Alingsås höll dock koncentrationen och hanterade alla namn som gästerna kastade fram med samma försvarsdisciplin.

Rycket kom tidigt när Rasmus Torbjörnsson (sju mål) och Christoffer Thor tog tag i målskyttet. Med sju mål att gå på inför andra halvlek kunde Alingsås riskera att tappa lite på taktiska drag från motståndaren.

– Vi fick lite kramp i anfallsspelet när de gick ut i en sned 5-1. Men Rickard (Frisk) var duktig i mål och det blev aldrig riktigt nervöst, sade Franzén i en summering.

William Höghiem var RIK:s bästa avslutare med sex fullträffar.

Alingsås HK–Redbergslids IK 29–25 (19–12)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>