AHK utan försvarsbjässen – Teern slutar

Fredrik Teern. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Två år i rad har Fredrik Teern utsetts till Handbollsligans bäste försvarsspelare. Nu tvingas Alingsås HK att klara sig utan honom.
– Jag älskar att spela handboll, men som läget ser ut just nu kan jag inte kombinera det med jobbet och familjen, säger Fredrik Teern till klubbens hemsida.

Mikael Franzén och Fredrik Teern har jobbat tillsammans under många år. Franzén var tränaren som plockade upp Teern i HK Aranäs A-lag och några år senare var det samma tränare som lockade över försvarsbjässen till Alingsås HK.

Teern har ett otroligt facit i Alingsås. Utöver att han prisats två år i rad som årets försvarsspelare har han spelat fem SM-finaler på sju säsonger och vunnit ett SM-guld innan förra säsongen avslutades i förtid på grund av covid-19.

– Det har varit ett tufft år på många sätt och jag missade många träningar och matcher förra säsongen på grund av mitt arbete. Det blir inte rättvist mot varken mig eller laget om jag inte kan vara med fullt ut: Sen kommer det förstås att kännas konstigt när ligan drar igång, säger Teern till hemsidan.

För Alingsås är det naturligtvis ett enormt avbräck att vara utan en spelare av Teerns kaliber.

– Jag kan inte annat än att både acceptera och respektera hans beslut. Det finns ett liv även utanför handbollen och Fredrik har ett bra civilt jobb som han vill satsa på och har nyss blivit pappa. Sen är det alltid tråkigt att tappa duktiga och viktiga spelare och Fredrik har betytt oerhört mycket för oss, såväl i försvarsspelet som i vårt andrafasspel framåt, säger Mikael Franzén.

LÄNK: Inget spel för Fredrik Teern