Adam Wennerholm missar säsongen – LUGI lånar ersättare från IFK Ystad

Christopher Schnell i IFK Ystad. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN.

Adam Wennerholm kom till LUGI inför säsongen som ersättare för Isak Persson. Men högersexan har dragit på sig en allvarlig skada och blir borta från spel under resten av säsongen. Nu gör LUGI klart med Christopher Schnell, som lånas in från IFK Ystad.

När Isak Persson lämnade LUGI för Bergischer inför den här säsongen blev klubben av med en av sina mest notoriska målskyttar. Som ersättare på högersex värvade LUGI Adam Wennerholm från Aranäs – som stod för en fin insats den förra säsongen med 107 mål på 26 matcher och var avgörande i kvalet mot AMO.

Men Wennerholm har dragit på sig en allvarlig skada som kommer att hålla honom borta från spel under resten av säsongen. Nu meddelar LUGI att de lånar in Christopher Schnell från IFK Ystad. Han börjar träna med laget redan i dag och är spelklar till premiären mot RIK, skriver LUGI på sin hemsida.

– Jag har varit tränare åt Christopher i 6 år i IFK Ystad så jag vet precis vad vi får in för spelare. Det är otroligt tråkigt med Adam, men givet de förutsättningarna var detta det absolut bästa vi kunde göra, säger LUGIs sportchef Kenneth Andersson och fortsätter:

– Christopher är en väldigt stark H6a, både defensivt och offensivt vilket han visat flera år i handbollsligan. Det är dessutom en kille som kommer passa perfekt i gruppen, vilket är nog så viktigt.

LUGI spelar sin premiär i Handbollsligan i morgon klockan 19.00 borta mot Redbergslids IK.

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av LUGI HANDBOLL (@lugihandboll)

LÄNK: LUGI lånar Christopher Schnell från IFK Ystad