VästeråsIrsta värvar Cecilia Tillman från Sävehof

Frenne Båverud och Cecilia Tillman. Foto (arkiv): VästeråsIrsta

Från Karlstad till Göteborg till Västerås. Handbollsresan fortsätter för 19-åriga vänsternian Cecilia Tillman.
– Cecilia är en kraftfull spelartyp med bra skott och näsa för mål, säger VästeråsIrstas tränare Frenne Båverud på klubbens hemsida.

Tillman handbollsfostrades i Hellton innan hon flyttade till Göteborg för spel i Sävehofs ungdomslag. Nu har den riksmeriterade vänsternian tagit ytterligare ett steg i karriären i och med flytten till SHE-rivalen VästeråsIrsta.

– Jag har haft Frenne tidigare på riks-samlingarna och har varit otroligt nöjd men honom så jag tror att jag kommer få en fortsatt bra utveckling med honom som tränare även i VästeråsIrsta. VästeråsIrsta verkar som en passande och bra förening för mig med många bra handbollsspelare som är rutinerade som jag kan lära mycket av eftersom jag är nykomling, säger Tillman till klubbens hemsida. 

Den unge vänsternian kommer säkert att gynnas av mer regelbundet A-lagsspel den kommande säsongen. Även om det kan dröja en stund då hon kommer att slussas in i situationen, enligt Båverud.

– Hon kommer att få en lagom roll att växa in i under hösten för att sedan se hur pass hon kan slå sig fram under sin första säsongen i elitserien, säger Frenne Båverud till klubbens hemsida.

VästeråsIrsta har tidigare under säsongen gjort klart med Maja Wiklund från Skånela och finska talangen Emma Aarnio.