VästeråsIrsta knep fjärdeplatsen – Lagumdzija skytteligatiteln

Kungälvs Mia Lagumdzija. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

VästeråsIrsta gav sig själva en fördel inför kvartsfinalerna mot Skuru. Segern i den sista omgången gör nämligen att de får börja på hemmaplan. Kungälv – med skytteligadrottningen i laget – drog nitlotten och får möta Sävehof.

VästeråsIrsta har en stark säsong i ryggen och har visat höga toppar på slutet, inte minst när de som enda lag i SHE den här säsongen lyckades ta poäng (till och med vinna) mot Sävehof.

I den avslutande seriematchen, på bortaplan mot Kungälv, fortsatte de sin fina form och vann relativt komfortabelt. En tvåmålsledning i paus växte till sju bollar innan slutsignalen och segern gör att VästeråsIrsta kniper fjärdeplatsen framför Skuru och Skövde.

Det innebär att VästeråsIrsta får hemmafördel inför kvartsfinalen, där Skuru står för motståndet. Vilken öppen och spännande historia det kan bli!

Kungälv slutar på plats åtta och får således ta sig an Sävehof i kvarten, med start på bortaplan.

Ett individuellt glädjeämne var att Mia Lagumdzija lyckades vinna årets skytteliga i SHE (förra året kom hon tvåa bakom Skurus Alexandra Bjärrenholt). Hon gjorde det dessutom storstilat, med nästan 20 mål före de närmsta utmanarna. I matchen mot VästeråsIrsta blev det 6 mål för Kungälvs mittnia, med dem blev hon matchens bästa målskytt.

Kungälvs HK – VästeråsIrsta HF 18–25 (8–10)

Målprotokoll>>>