VästeråsIrsta hämtar lovande målvakt och vänstersexa

Tyra Schjött ska utvecklas i målet och Tilde Skoog tillför kontringsfart och precision. VLT var först med att kungöra VästeråsIrstas två nya spelare som även klubbens hemsida skriver under på.

SHE-klubben får till att börja med in en 17-åring från Eskilstuna Guif. Tyra Schjött kommer från en bekant familj, systern Irma fanns i VI:s färger för en säsong sedan.

– Ung och lovande målvakt som kommer att få en bra och lärorik resa bakom våra två unga och beprövade seniormålvakter. Med utveckling och en vana av skott på högsta nivån blir det spännande att se hur snart hon kan hota sina något äldre konkurrenter, säger tränaren Frenne Båverud om Schjött till klubbens hemsida.

Tilde Skoog med känsla för springspelet är nästa nyförvärv på kort tid för VästeråsIrsta. 19-åringen lämnar vänsterkanten i Tyresö där hon förra säsongen var näst bäst i den interna skytteligan.

– Jag skulle beskriva mig själv som en energisk person som gärna inte sitter still. Jag är träningsvillig, målmedveten och envis. Som handbollsspelare är jag fartfylld och driven, jag är nyfiken och vill alltid utvecklas för att kunna bli så bra som möjligt. Det lagkamrater och publik kan förvänta sig är framförallt hårt jobb och mycket energi, säger hon till VI:s hemsida.

Länk: AVSLÖJAR: Efter spelartappen – värvar stjärnans syster