Uppvisning från Sörensen när Skara slog Önnered

Skaras Carolina Järlstam. Foto: Maxim Thoré, Bildbyrån.

SHE har dragit igång efter VM-uppehållet, och för Skara och Önnered väntade en jämn match under ”premiären”. Skarapubliken var, som vanligt, ett bra stöd och hjälpte till att lyfta fram sitt lag till en fyramålsseger efter jämna 60 minuter – där målvakterna var de stora matchhjältarna. 

Att skara har haft den extra tufft mot just Önnered går enkelt att utläsa på den tidigare statistiken mellan lagen. Vinster till Önnered har varit det återkommande, och från Skaras håll har ett oavgjort resultat varit det bästa mot just Önnered de senaste drabbningarna. Så att det väntade en jämn match under lördagseftermiddagen – det rådde det inget tvivel om.

Önnered tog taget om matchen direkt, och höll fast vid ledningen under majoriteten av den första halvleken. Gästerna skapar sig som mest en tremålsledning i mitten av halvleken, och det dröjer fram till den 27:e minuten innan Skara kvitterar och går om.

Ett antal tekniska fel från Önnereds sida i slutminuterna bjöd in Skara till möjligheten att dra iväg med ett par bollar inför halvtidsvilan, men Hanna Eriksson storspelade i Önnereds mål och höll laget kvar i ett knappt underläge.

Den första halvleken startade svajigt för båda lagen, och att det varit en månads uppehåll i serien märktes av tydligt på det lite halvt osäkra spel som det bjöds på under de första tio minuterna. Framåt mitten av den första hade såväl Skara som Önnered dock hittat rätt igen, och matchen fortsatte framåt i en rasande fart.

Från Skaras håll levererades det fina kontringar där framförallt Melanie Felber var den som visade upp sig, och i Önnered drog mittnian Maja Eriksson ett stort lass framåt under den första halvleken. Något som dock genomsyrade båda lagen genom hela matchen var det fantastiska målvaktsspelet från Skaras Laerke Sörensen och Önnereds Hanna Eriksson – vilket helt klart var en av de viktigare komponenterna i slutresultatet.

Halvtidsresultat: 12-11

Skara drog iväg till en tremålsledning snabbt i den andra halvleken, och Önnered har problem med att komma in i matchen igen. Ett par utvisningar för Önnered på det och helt plötsligt hade hemmalaget ett stabilt grepp om matchen.

Kämparglöden i Önnered växte dock med tiden, och framåt slutet hade gästerna chansen att kvittera flertalet gånger – riktigt så långt orkade de dock aldrig. Skara tog hem de två poängen tack vare sin fina form, sina snabba kontringar och – framförallt – Laerke Sörensens fantastiska målvaktsspel som resulterade i närmare 47% i statistiken.

I och med vinsten klättrar Skara sig närmre Lugi, som i nuläget innehar fjärdeplatsen i tabellen. Önnered stannar kvar på sina fem poäng, och behåller därför sin plats strax över Boden och GT Söder i botten av serien.

Skara HF – Önnereds HK 28-24 (12-11)

Mål, Skara: Sara Johansson 6, Mikaela Johansson 5, Melanie Felber 4, Sofia Berndtsson 3, Carolina Järlstam 3, Lina Hindhede 2, Emma Arlestad 1, Emma Kiellberg 1, Emily Thompson 1, Ida Holm 1, Alexandra Roos 1.

Mål, Önnered: Maja Eriksson 5, Lovisa Ekberg 4, Linnea Säreborn 4, Maria Sundin 3, Ida Reinholdsson 2, Anna Bardis 2, Tilda Olsson 2, Ewelina Ström 1, Tilda Matthijs 1.

Tabell >>