Stunder av världsklass med Carmen Martin

Sävehofs Carmen Martin. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Sävehof – VästeråsIrsta
Äntligen kan Sävehofs hemmapublik få se det spektakulära nyförvärvet av världsklass – Carmen Martin! Dessutom bjuds de hemvändare som Johannorna Forsberg och Bundsen. I Västerås saknas de två spelarna det sattes stort hopp till förra säsongen, kanonskyttarna Ulrika Olsson och Hannah Flodman.

Första halvlek började som förväntat – full fart på Sävehof mot ett yrvaket VästeråsIrsta. Efter tio minuter ledde Sävehof med 5-1. Men sen hände något, Sävehof tog det lite lugnare och släppte in motståndarna i matchen. Snart var ställningen lika och de båda lagen såg helt jämnstarka ut. Under några lyckliga perioder för VästeråsIrsta visade man ett fartfyllt och kreativt spel. Anledningen till att halvtidsresultat gick i Sävehofs favör var främst Wilma Kroon Anderssons utmärkta målvaktsspel.

Halvtidsresultat: 15-11

I andra halvlek tog det ett par minuter för Sävehof att komma upp i sin normala kraft och fart. VästeråsIrsta stod upp bra men tappade alltför mycket i försvarsspelet. Snart närmade sig Sävehof tio måls ledning. Matchen tappade intresse, utgången av den var given.

Det mest intressanta i andra halvlek var svaret som publiken väntade på – hur bra är Carmen Martin? Vän av ordning kan då konstatera att hon är en fantastisk spelare. Inte hela matchen igenom, men speciellt i andra lyste det igenom vilken skicklighet och snabbhet hon besitter. Det är bara att gratulera svensk handboll som fått en sådan stjärna.

I övrigt var det välkommet att återse en frisk Nina Koppang i sedvanlig spänst och styrka. Snacka om att göra modiga genombrott. Frida Rosells skytte är ett tacksamt ämne för Sävehof.

Ett jämnstarkt VästeråsIrsta har all heder av sin insats trots stor förlust. Laget stod upp bra och visar att en slutspelsplats inte är omöjlighet. Men man saknar en stjärna. Idag var Tilde Skoog bäst med sju mål.

Slutresultat: 32-25

Sävehof: Mai Kragballe Nielsen 6, Carmen Martin 6, Nina Koppang 4, Frida Rosell 4, Irma Kokanovic 3, Thea Blomst 3, Johanna Forsberg 2, Laura Jensen 2, Elin Heikka 1, Elin Ernelind 1

Västerås/Irsta: Tilde Skoog 7, Viola Paulsen 4, Johanna Hellgren 3, Love Kumlin 3, Maja Wikliund 3, Carolina Ingesson 2, Fanny Söderberg 1, Ellen Göthlin 1, Amanda Sjöstrand Hallman 1