Skuru vände underläge mot VästeråsIrsta – sprang ifrån i andra halvlek

Skurus Wilma Schelin. Arkivbild. Foto: Andreas Sandström, Bildbyrån.

Det var hemmalaget VästeråsIrsta som var det bättre laget från start i Bombardier Arena under lördagseftermiddagen. Favorittippade Skuru hade svårt med det svartvita försvaret och tappade allt för många bollar under den första halvleken – men den vände det. Skuru var slutligen det klart bättre laget när de kammade hem en stabil seger med 22–29 efter en stark comeback i andra halvlek. 

Om det var avsaknaden av Ulrika Olsson som låg bakom det svajiga spel som Skuru levererade under den första halvleken eller inte är förstås svårt att säga – men att någonting inte fungerade som det skulle, det var helt klart.

Tabelltoppande Skuru föll platt mot hemmaspelande VästeråsIrsta under de första 20 minuterna, samtidigt som Josefine Hultberg Dahlgren storspelade i det svartvita målet under den första halvleken. Cecilia Tillman visade upp fortsatt fin form framåt och levererade mål på mål för sitt VästeråsIrsta, vilket var en av anledningarna till att matchen såg ut att ta en annan vändning än vad man i förväg kunde ha förutspått.

Efter 22 spelade minuter stod resultatet på 12-9, och hemmalaget såg ut att ta med sig en någorlunda stor ledning in i den andra halvleken – vilket de också gjorde. Trots en något starkare period för gästerna under halvlekens sista minuter var det VästeråsIrsta som hade med sig ledningen och ett försprång när det var dags för halvtidsvila.

Halvtidsresultat: 15–13

Den andra halvleken bjöd på en helt annan matchbild, där Skuru vände och tog tillbaks kontrollen över matchen redan under de första minuterna. Efter ett par minuter med smällar och skador på ett löpande band för hemmalaget blev det klart svajigare i det tidigare så stabila försvaret, och Skuru var snabbt uppe i ledningsposition – mycket tack vare Wilma Schelin som drämde in boll efter boll för laget.

Därefter gick det snabbt framåt för de grönklädda spelarna – och de hade inom ett par minuter skapat sig en stabil ledning, som fortsatte att öka matchen ut. Tilläggas ska också att hemmalaget hade 15 tekniska fel under den andra halvleken, vilket bjöd in Skuru till att utöka flertalet gånger om.

Resultatet innebär att Skuru klättrar upp på samma poäng som serieledande Höör, samt att VästeråsIrsta ligger kvar på de 21 poäng som de hade sedan tidigare – som i nuläget placerar dem på en sjätteplats i tabellen.

VästeråsIrsta – Skuru IK 22–29 (15–13)

Mål, VästeråsIrsta: Cecilia Tillman 6, Frida Rosell 6, Kristin Ullén 5, Victoria Otrander 2, Ellen Göthlin 1, Viktoria Högström-Unell 1, Matilda Forsberg 1.

Mål, IK Skuru: Wilma Schelin 8, Ellen Voutilainen 5, Hanna Scheuer Larsson 4, Carolina Ingesson 4, Alexandra Bjärrenholt 2, Jackie Moreno 2, Eva Björk Davidsdottir 2, Vilma Matthijs Holmberg 1, Rebecca Nilsson 1.

Tabell >>