Skuru-talangerna skriver A-lagskontrakt

Önnereds Ella Sjöberg och Skurus Leia Franconeri Jitelius under semifinal tre i Handbollsligan dam mellan Skuru och Önnered den 11 maj 2024 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Sarah Hansson och Leia Jitelius Franconeri har varit IK Skuru trogna sedan barnsben. Nu har båda två skrivit A-lagskontrakt med klubben. 
– Det är ett stort steg framåt inom min handbollskarriär och även en dröm som går i uppfyllelse, säger Hansson till klubbens hemsida.

Både Sarah Hansson och Leia Jitelius Franconeri har Skuru som moderklubb. Nu har båda två skrivit A-lagskontrakt med klubben.

– Det ska bli väldigt kul och utmanande! Jag vill utvecklas så mycket det bara går både som handbollsspelare och som person. Men jag ser även fram emot att få umgås mer med tjejerna i laget och såklart att det blir roliga och spännande matcher, säger mittsexan Jitelius Franconeri till klubbens hemsida.

Jitelius Franconeri fick göra A-lagsdebut under säsongen. Totalt blev det åtta matcher, tre i grundserien och fem i slutspelet.

Vänsternian Sarah Hansson fick också göra debut för A-laget under säsongen som gick.  Totalt blev det tio mål på hennes 14 matcher.

– Skyttet är den egenskapen jag främst vill utveckla och förbättra. Jag vill även öka spelförståelsen och känna en mer säkerhet i hur Skurus spelidé fungerar. Målet är att bli en typ av spelare som känner sig bekväm med att våga ta för sig, säger spelaren själv.

Även klubbens damelitansvarige, Helgi Magnússon, är nöjd med de två kontrakten.

– Det är ytterligare ett kvitto på att vi jobbar rätt i föreningen och utvecklar en elit byggd på egen grund, säger Magnússon.

– Sarah har fått jobba hårt för att komma så här långt. Hon har haft tuffa perioder men har aldrig slutat jobba för att nå sitt mål. Det visar på en bra egenskap hos Sarah. Hennes resa har bara börjat, säger Magnússon om kontraktet med Sarah Hansson.