Skuru stoppade Skara efter paus – skadeoro för Alexandra Bjärrenholt

Jennifer Johansson. Foto: Johanna Wallen/Bildbyrån.

Skara HF duellerade med Skuru IK i 30 underhållande minuter. Resten var mer på bortalagets villkor, Skuru gick på knock och befäste sin topposition med 34–28-seger.

Skara hotade brett i första halvlek och var kreativt med bollen i hand. Melanie Felber ute på kanten hanterade fem lyckade lägen, med stöd av Carolina Grindbacka på nio meter och ett aktivt samarbete med linjen gick det både att hämta in en liten bortaledning och att testa ett eget försprång fram till paus.

Skuru har haft oroande brister defensivt i en och annan halvlek under säsongen. Med 18–18 på tavlan efter första 30 var det ändå läge att raskt gå vidare. Gästerna samlade sig och stod för det stora försvarslyftet till andra akten. Det var stängt för Skara medan tabelltreans EM-lirare Clara Petersson Bergsten sprang på och Alexandra Bjärrenholt markerade sig allt tydligare i målprotokollet.

På vägen till den ohotade tvåpoängaren fick Skuru en oroande smäll på sin stora MVP. Bjärrenholt råkade illa ut i duell med Skaraförsvarare på sluttampen och fick hjälp av planen med tydliga knäsmärtor.

För Skaras del var matchen körd sedan länge. Magnus Frisk hade få andra möjligheter än två timeout inom loppet av tre minuter i början av andra halvlek. Melanie Felbers tvåminutare efter ett skott som träffade Ellen Dahlström kom därefter, olägligt med 19–25 på tavlan.

Skara återfann lite av sitt tidigare tryck men spänningen återvände inte till lördagskampen. Skuru hade fler nycklar, Jennifer Johansson satte alla sina kantlägen och Rikke Nielsen fick skön avlastning som bortalagets bästa målskytt i första halvlek.

Skara HF–Skuru IK 28–34 (18–18)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>