Skuru satte Kristianstad på plats

Amelia Lundbäck, här i Skuru. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

För första gången på en månad kunde Skuru IK husera i en halvlek med islossning. Tabellsexan tog vara på Kristianstad HK:s misstag och behöll greppet med marginal in mot mål, 34–27-seger och ett hopp till tredje plats.

Skuru kom till Kristianstad för att få lite häng på topp två i den SHE-tabellen, en bit bakom IK Sävehof. Två poängtapp i närtid dämpade förväntningarna en aning men Skuru var helt koncentrerade på onsdagsmatchen och använde hela sin uppställning i en tempodemonstration fram till paus.

Kristianstad hade Beyza Karacam, vars skott ofta sökte sig in i det långa hörnet men Skuru hade motmedel från flera håll.

Amelia Lundbäck styrde spelet och medan Kristianstad hamnade i bakvattnet efter tekniska fel fick gästerna fart under fötterna.

Resultattavlan gick från 8–10 till 9–16 när Skuru ställde om med besked. Totalt tio olika målskyttar fixade sex plusmål i paus, ända fram till Isabel van Kerkvoordes maskerade avslut i slutsekunderna.

Bortalaget förvaltade också många genombrottslägen och hade Moa Björck längst bak i banan som en stark försvarsresurs.

Lovisa Delac försökte ge brandgult lite energi med snabba mål direkt efter paus. Kristianstad kom dock aldrig ikapp i målvaktsspelet och spurten oroade inte Skuru nämnvärt.

Kristianstad HK–Skuru IK 27–34 (12–18)
Matchfakta >>
Statistik >>
Tabell >>