Skuru höll Önnered i schack

Vilma Matthijs Holmberg. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån.

Skuru IK segrade statistikenligt och har fortfarande inte sett förlustnollan på hemmaplan i seriespelet. Önnereds HK:s kämpaglöd hindrade dock de vinnarvana från att pusta ut innan slutminuterna.

– En tuff kamp, vi får inte till det riktigt bakåt, sade Vilma Matthijs Holmberg sedan Skuru klarat skivan med 33–27.

Skuru styrde också matchen i ledning från den nionde minuten. Det ledde Nackalaget tillbaka till serieledning med några plusmål tillgodo.

Hur bra fungerar målskillnad som motivation, seriesegern kan ju avgöras där?

– Det är absolut något vi har i bakhuvudet. Men vi vill inte fokusera för mycket på det, vi vill inte tappa vårt spel, sade niomålsskytten som var bäst på plan.

– Självklart är det kul att göra många mål, fler än jag gjort tidigare. Men när det gäller att bidra framåt är ”Ullis” (Ulrika Olsson) som skapar. Hon är såpass farlig i sitt skytte att det blir utrymme för mig.

För dagen var det iallafall förändring bland de målbäst.

De grönklädda fick upp ångan med Matthijs Holmberg som tryckte in avsluten från nära håll. Hannah Scheuer Larsson var skarp i andrafas och Wilma Schelin fintade sig fram.

Favoriten fanns i front men utan att kunna haka av gästerna. Eriksson höll emot med flera vassa räddningar och framåt hade ÖHK Ewelina Ström med kantfart plus Tilda Matthijs (sex mål)  från distans som främsta aktörer, 16-14 på tavlan i paus.

– Vi slappnar av för mycket, får inte stopp på dem, sade Matthijs Holmberg som slutade eftermiddagen som bästa kusin kontra Tilda i ÖHK.

– 2-0 i matcher den här säsongen, sade släktingen med full pott.

Målvaktsbytet halvvägs gjorde så att Rebecca Nilsson fick förtroendet i hemmalaget. I sin tur fick Skuru en starkare ryggrad bakåt och en språngbräda till högre tempo.

Önnered hängde på men det var svårt att se någon ljusning för gästerna när topplaget ständigt hade en lösning som involverade bollen in till Matthijs Holmberg inne på linjen.

Eriksson längst bak i banan försökte och stoppade Skurus giftiga mittsexa ett par alternativ. Bortalaget knaprade in på försprånget men fick aldrig till någon kvitteringsmöjlighet, Matthijs Holmberg jobbade sig in i matchen och förarbetade straffen som gav 23–20.

Tåget gick strax därefter, Önnereds första utvisning hämmade jakten och fem plusmål inför sista tio räckte för att öka lugnet i Skuru.

Maria Sundins dubbla fullträff var sista chansen för ÖHK, Matthijs Holmbergs långa arm fångade in bollen även i avgörande läge innan hon vände i steget för 29–25. Hennes sista lördagsmål var av punkterande karaktär.

– Nästan alla matcher går i perioder. Men jag kommer tillbaka, det får jag ta med mig som något positivt, sade hon.

Skuru IK–Önnereds HK 33–27 (16–14)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>