Skövde tillbaka på jorden – chanslöst mot Sävehof

Bäst på plan: Johanna Forsberg, IK Sävehof. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Skövde HF fick positiva vibbar av drabbningen mot CSM Bukarest. Mot IK Sävehof var rangordningen tillbaka i normalläge. Svenska mästaren dominerade med kraft och kvicka ben till 30–17.

Johanna Forsberg (sju mål) och Nina Dano (fem) tog tag i den offensiva taktpinnen. Sävehof såg sig aldrig om efter något annat än seger i sin första match i Annliz Cup medan Skövde halkade efter i laginsatsen.

Bland övriga dueller i spelprogrammet tog Skuru en triumf över tjeckiska Sparta Prag medan Kungälv fick svårt att haka på TTH Holstebro.

Ungefär som Skövde bekymmer mot Sävehof, även om omställningarna fungerade hjälpligt för hemmalaget.

– Vi spelar ett bra kontringsspel i dag. Vi gör flera snabba mål på avkast och det ska vi investera kraft i vidare. I framtiden vill jag se att vi kan rycka ifrån med snabba mål, snarare än spela jämnt ut som vi gör i dag, sade Rasmus Poulsen till klubbens hemsida.

– Ibland kan man vara stolt över en insats, trots resultat. Men i dag kan vi inte vara stolta, fortsatte tränaren till hemsidan.

Turneringen fortsätter lördag (avslutande gruppspelsmatcher) och söndag (placeringsmatcher). Matcherna webbsänds via Solidsport.

Annliz Cup 9 augusti
Slavia Prag–Skuru IK 26–30
IK Sävehof–Skövde HF 30–17
CSM Bukarest–Ajax Köpenhamn 20–19
Kungälv HK–TTH Holstebro 15–29