Skaras slit hjälpte inte mot starkt Sävehof

Frida Rosell. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Skara HF:s coronadrabbade trupp hade återhämtat sig för en sprakande halvlek. IK Sävehof var närmare ordinarie uppställning och laddade upp för stjärnslaget i helgen. Till slut 37–27, seger enligt bortaplanen.

Sävehof hade förstaplatsen för ögonen och presterade i högt tempo hela vägen. Att Skara blev avhakat halvvägs var mindre märkligt, en handfull namn var ur spel sedan laget fått uppleva ett covid-utbrott.

Julia Ehn höll ihop tabellfyran riktigt bra före paus och Manuela Pizzo blandade egna avslut med fina instick plus ett högmotiverat försvarsspel. Allt i allt låg Skara på plus med 16–17 i paus.

Det var bara det att Sävehof hade mer att gå på. Frida Rosell dundrade från distans, Jamina Roberts stöttade med omutlig kreativitet och gästerna fyllde målprotokollet med hela målskyttar.

Segermarginalen, tio bollar bidrog till att Sävehof kunde ta över täten och se ner på Skuru IK med ungefär samma målskillnad. Vipers Kristiansand härnäst för vinnarlagets del, Skara har också en stor uppgift i sikte då finalen i Svenska cupen går igång på onsdag.

Skara HF–IK Sävehof 27–37 (16–17)
Matchprotokoll >>
Tabell >>