Skara stoppade Skövde i derbydrabbning

Sara Johansson. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Skara HF sprang på från start med publiken i ryggen. Skövde HF hämtade in en del av underläget och kämpade på utan kvitteringschans, 32–29 till slut. Skaras andra seger för säsongen gav en välbehövlig skjuts in i uppehållet.

– Så skönt att ta två poäng, det var skönt för oss, sade Sara Johansson till C More.

Länsderbyt hade hög stämning direkt, ändå kunde Laerke Sørensens uppspel till Melanie Felber till snabba 5–3 få publiken att tända till ännu mer.

Kontringsspelet var en skillnad mellan det lila laget och de röda gästerna i första halvlek, Skara fick med sig fler spelare i kvicka attacker medan Skövde förstörde en del av sina möjligheter med oprecist passningsspel.

Skara stod för ytterligare en tempoökning efter 20 minuter. Det var mitt i en period där det gick åtta minuter inklusive viss skillnad i matchbilden mellan Johanna Flygelholms två fullträffar, 8–7 och 13–9 på tavlan.

Sara Johanssons distansskott bet bra för hemmalaget och Sofia Berndtsson var säker från strafflinjen. Skara var sylvasst med 17 mål första 30. Skövde stängde ytorna alldeles på slutet och höll nere siffrorna till fyra måls avstånd.

– Vi har problem framåt och bakåt , de får komma överallt och göra vad de vill känns det som, sade Flygelholm till C More i paus.

Berndtsson, Johansson och Carolina Grindbacka drev Skara framåt med rutin och hemmalaget utökade ledningen. Skövde hade dock mer på gång, bra försvarsjobb och Britta Jakobsson van Stam på språng var vägen tillbaka in i matchen.

Med fem minuter kvar var det kontakt med 29–27 och Skövde stressade motståndaren framgångsrikt. Skara släppte aldrig ledningen, matchen avbröts ett tag när Sørensen blev träffad av ett skott i huvudet.

Ledarlaget behöll modet och Johansson såg till att punktera duellen i nästa anfall med sitt åttonde mål.

– Helt okej med tanke på att jag inte haft så mycket handbollsträning de senaste veckorna, summerade matchens bästa målskytt för egen del.

Skara HF–Skövde HF 32–29 (17–13)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>