Skara höll Kungälv på avstånd

Laerke Sörensen. Foto (arkiv): Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

Bara tättrion har visat upp jämnare och bättre spel i SHE. Skara HF tog ännu tydligare tag om fjärdeplatsen via 28–20-segern mot Kungälvs HK.

– Vi gjorde i stort sett en bra match och är förstås nöjda med två poäng, sade Magnus Frisk till klubbens hemsida.

Laerke Sörensen glänste och stoppade hela 17 KHK-skott. Efter paus och 12–9 övertygade Skara också med hög nivå på många utespelare. Carolina Järlstam som återvänt till det lila laget börjar bygga på målformen med fem fullträffar och Sofia Berndtsson hittade nät sex gånger.

I Kungälv satte Linnea Björkman motståndarskyttarna på prov med en stark upptakt på matchen. Charité Mumbongo ställde till störst problem för hemmaförsvaret med sex mål.

– I paus pratade vi om att skärpa vårt försvarsspel, öka tempot och att försöka överlista deras målvakt som gjorde en mycket bra under de första 30 minuterna. Det kändes skönt att vi kunde snäppa upp spelet efter pausen, sade Skaratränaren Magnus Frisk till klubbens hemsida.

Skara har samma poäng (20) som trean Sävehof med ett par matcher fler spelade. Kungälv lär hålla sig upptaget med streckstriden i botten under våren, från sin aktuella tiondeplats.

Skara HF–Kungälvs HK 28–20 (12–9)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>