Sivertsson förstärker ledarstaben i Kristianstad

Ulf Sivertsson. Arkivbild. Foto: Krister Andersson, Bildbyrån.

Den erfarne och välkände tränaren Ulf Sivertsson ska vara klar som assisterande tränare bredvid sin före detta HK Drott-lagkamrat Ulf Schefvert i Kristianstads HK, enligt Kristianstadsbladet. Debuten ska enligt bladet ske redan på onsdag, när ett Skånederby mot Lugi står på programmet.

Sivertsson har varit aktiv som tränare i elithandbollen sedan 1996, inledningsvis i sin moderklubb HK Drott. 2001 lämnade han Sverige, tillsammans med sin bror, för danska Kolding och stannade där i sju säsonger – vilket ledde till fem danska ligaguld, ett silver, fyra cuptitlar och tio finaler.

En ny sväng i HK Drott resulterade i ett SM-guld 2013, och därefter har Sivertsson hunnit med tränarjobb i både HK Malmö och OV Helsingborg. Inför förra säsongen valde han dock att återvända till Kolding, men sedan Coronapandemin äntrade världen har guld-tränaren stått utan jobb.

När frågan från Kristianstad HK, som inför säsongen är nykomlingar i SHE efter en säsong nere i Damallsvenskan, var det ett enkelt beslut, enligt Kristianstadsbladet.

– När det här dök upp var jag inte sen att nappa. Jag och Ulf (Schefvert) känner varandra och har hållit kontakten i alla år och sedan känns klubbens satsning häftig liksom, säger Sivertsson till Kristianstadsbladet.

En del nyheter är det dock för Sivertsson, som ska agera assisterande tränare och dessutom leda ett damlag – och det är snabba puckar som gäller. Enligt Kristianstadsbladet presenterades Sivertsson för spelarna under måndagen, och redan på onsdag skickas han rakt in i hetluften när KHK möter Lugi i ett klassiskt Skånederby.

Länk: Bomben: Guldtränaren klar för KHK – debuterar i derbyt