SHE – tre viktiga matcher

Kungälvs Marie Wall. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Det är tre omgångar kvar av kvalspelet, innan det vaknas slutspel, och idag spelades tre viktiga matcher i kamperna om slutspel och nedflyttning. 

I Lillekärrshallen i ett soligt Göteborg spelade Kärra mot Önnered, där Kärra kämpade för sin överlevnad i SHE. Det är en tuff fight mellan Göteborgslagen Kärra och Heid om att undvika direkt nedflyttning.

Hemmalaget Kärra började bäst, men efter 13 minuter tog Önnered över totalt. Kärra hade svårt att få någon fart på anfallsspelet och bortalaget kunde gå till halvtidsvila med ledning (12-7). Hanna Eriksson i Önnereds mål hade en fantastisk räddningsprocent i första halvlek (53%).

Andra halvlek blev aldrig riktigt spännande, utan Önnered hade total koll på matchen. Ett tag var ledningen uppe i sju mål, men den krympte något i slutskedet av matchen. Tilda Matthijs gjorde matchens sista mål och resultatet skrevs till 23-18.

Det andra bottenlaget, Heid, började matchen klart bäst, men halvlekens sista anfall kvitterade Skövde (12-12). Båda lagen hade otroligt svårt att göra mål i början av andra halvlek, men sedan fick Heid ordning på spelet. Med drygt tio minuter kvar av matchen ledde Heid med fyra mål, men fem minuter senare var Skövde ikapp. I det avgörande läget var Skövde bäst, och kunde tillslut fira en vinst med ett vilt firande inne på planen (21-19). Viktiga poäng för Skövde, i kampen om en slutspelsplats.

I Mimershallen spelade Kristianstad mot Kungälv, där hemmalaget Kungälv var stora favoriter. Hemmalaget var, inte helt oväntat, det klart bättre laget och efter 13 minuters spel ledde man med 10-3. Kristianstad fick dock till spelet något bättre i slutet av halvleken och i pausvilan stod det 16-12 till hemmalaget. Kungälvs Marie Wall var enorm i målskyttet, och stod för åtta fullträffar i första halvlek.

Hemmalaget släppte aldrig in Kristianstad i matchen, och slutresultatet skrevs till 32-23.

Kristianstad vs. Kungälv 23-32

Heid vs. Skövde 19 – 21

Kärra vs. Önnered 18 – 24