Sex Heid-spelare i karantän – ”CK” vill att SHE skjuts upp

Christer Karlsson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

BK Heid stänger ner sin elitverksamhet. Beslutet är fattat då sex spelare i A-truppen har drabbats av corona. Heid ska möta Skuru på fredag och Svenska handbollförbundet vill att matchen ska spelas, men Heid säger nej. 

– Nu har vi ju match på fredag som förbundet vill att vi ska spela. Det har vi sagt blankt nej till och vi hoppas Skuru vill flytta den matchen. Det känns helt idiotiskt att åka land och rike runt med smitta i en trupp, säger Heids tränare Christer ”CK” Karlsson till GP.

Inledningsvis var det två spelare som var smittade och sedan fylldes det på med ytterligare fyra. Det fick Heid att stänga ner elitverksamheten. Men förbundet vill alltså att Skuru-matchen på fredag ska spelas som planerat.

– Det var många matcher som flyttades i höstas och nu känns det som att det är bråttom att serien ska hinna spelas färdigt. Vi har en serie som nu är slut runt nionde mars och det är grymt tidigt. Vi kan utan problem hålla på längre, säger ”CK”.

– Jag tycker att serien ska spelas färdigt nu. Vi har tillräckligt med tid för att flytta matcher och ändå hinna färdigt. Skjuter vi sista omgången av serien ett par veckor så kommer vi ändå hinna med slutspelet utan några problem.

LÄNK: Heids Christer Karlsson vill att SHE skjuts framåt