Sävehof städade av Skövde efter paus

Sävehofs målvakt Johanna Bundsen. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

IK Sävehof lämnade fältet öppet med en trög start. De avslutande 40 minuterna speglade en helt annan matchbild, bortalaget visade sig på styva linan både bakåt och framåt och krossade Skövde HF med 33–19.

Slutsiffrorna var odiskutabla men Skövde hade en period som sjumålsskytten Elma Örtenmark och kollegorna kunde vara nöjda med.

Från första sekunden till spelminut 19 tvingade hemmalaget fram två timeout av Jesper Östlund i Sävehoflägret, inklusive ett målvaktsbyte till Johanna Bundsen med 10–5 på tavlan.

Sedan var det slut på det roliga med Skövde-ögon. Bundsen stoppade blodflödet. Thea Stankiewicz bidrog med stadga i offensiven och Sävehof satte igång med ett bländande register i målproduktionen.

De sex sista målen fram till paus var fullträffar för gästerna. Sävehof hade tre till på lager när spelet drog igång igen, som om inte det var nog kom ytterligare en omgång med 0–9 under tio minuter i mitten av andra halvlek.

Totalt sett oväntat enkelt för de svenska mästarna i klassikermatchen, de svaga starterna skärrar Sävehof mer i Champions League-omgivning.

Skövde HF–IK Sävehof 19–33 (13–15)