Sävehof satte ner foten mot Kungälv

Frida Rosell. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

IK Sävehof underströk skillnaden mellan serielunk och slutspel i den första kvartsfinalen mot Kungälvs HK. En klar guldkandidat och en tabellåtta drabbade samman, slutresultatet blev förkrossande 38–26.

Sävehofs målfacit imponerade, precis som säsongens 16:e hemmaseger i Partille Arena. Men det var försvaret och en slutspelsmotiverad Johanna Bundsen som såg till att favoriten tog kommandot.

Bara ett insläppt mål på tio minuter satte tonen. Bollstölderna och de snabba spelvändningarna var desto fler med Johanna Forsberg och Stella Huselius på språng.

Frida Rosell var en stor resurs när det kom till uppställt spel, fem fullträffar redan fram till paus. Olivia Mellegård kan självklart bli en joker efter sin sena säsongsdebut och slog till tre gånger under tisdagkvällen.

Kungälv vägde för lätt, med sjumålsskytten Alma Jöhnsson som ett inspirerat undantag. Sävehof hade fler kapabla spelare att kasta in, Ida Sembe på högerkanten såg till att hålla tempot uppe i andra halvlek. Att Jesper Östlund gick runt på spelare på sluttampen och använde de mer ungdomliga inslagen rubbade inte överlägsenheten.

När Sembe sprang in en boll med tio minuter kvar hade Sävehof gjort 20 mål fler än Kungälv. Det landade på 22 bollar mellan lagen och KHK har en del att fundera på till sin hemmamatch i helgen.

Kvartsfinal 1:5
IK Sävehof–Kungälvs HK 38—16 (17–8)

Nästa match spelas 1 april i Kungälv.