Sävehof satte ner foten – kvitterat i finalserien

Frida Rosell, här i IK Sävehof. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

All press låg på IK Sävehof inför den andra finalen i SHE. Men ikväll satte Sävehof ner foten och vann med 34–30. Det är därmed kvitterat till 1–1 i finalserien mot H65 Höör.

H65 Höör vann den första finalen rättvist och därmed var det rejält med press på Sävehof inför den andra finalen i Partille. Dessutom var H65 som började match 2 bäst – efter tre minuter hade bortalaget ledningen med 4–2.

Den första halvleken spelades i ett riktigt högt tempo och framförallt med ett hemmalag som såg ut att ha bestämt sig för att stå upp på ett helt annat sätt i den fysiska kampen. H65 spelar alltid tufft, nu spelade Sävehof precis lika tufft, vilket också gav utdelning.

Men det var både jämnt och spännande fram till slutet av den första halvleken, då Sävehof fick till både försvarsspel och anfallsspel på ett helt annat sätt än vad H65 fick. När bortalagets anfallsspel hackade och försvarsspel inte riktigt fick träff fick Sävehof istället det mesta att stämma.

Ställningen i paus var 20–14 till hemmalaget och inte blev det roligare i den andra halvleken för H65. Ola Månsson tog timeout två gånger om i första halvlek och ytterligare en tidigt på andra halvlek, allt för att försöka tända sitt lag och framförallt få ordning på slarvet i anfallsspelet, som hjälpte Sävehof att göra mängder av enkla mål.

Det hjälpte heller inte för H65 att Nina Koppang spelade otroligt fin handboll. Högernian höll landslagsklass matchen igenom och där hittade H65 inget motmedel.

IK Sävehof vann med 34–30 och därmed är finalserien kvitterad till 1–1. Nästa final spelas på fredag, även den i Partille.