Sävehof klara för semifinal – storseger borta mot Hallby

Sävehofs målvakt Johanna Bundsen. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

IK Sävehof gör Skuru sällskap i semifinalerna. Det efter en övertygande seger borta mot Hallby i kvartsfinal fyra. Resultatet skrev sig 24–36.

Under lördagsförmiddagen spelades den fjärde kvartsfinalen mellan Hallby och Sävehof i Jönköping. Efter en överraskande seger i kvartsfinal två var nu Hallby tvunga att göra detsamma igen, för att säsongen skulle fortsätta.

Men det var bortalaget som började matchen klart bäst. Hallby fick inledningsvis inte igång sitt anfallspel överhuvudtaget. Antingen så räddade Johanna Bundsen i Sävehofmålet eller så tappade laget bollen.

Det var egentligen temat halvleken ut. Bundsen, som så många gånger förr, storspelade och Nina Koppang gjorde målen framåt. Hallby hjälptes inte av att det kastades bort en hel del bollar heller.

Hemmalaget höjde sig dock i slutet av halvleken men hade ett högt berg att bestiga inför den andra halvleken, underläge 10–17.

Andra halvlek var en fortsättning på den första. Bundsen fortsatte att stänga igen i mål, avslutade dagen med 43 i räddningsprocent, och framåt gjorde Sävehof det som behövdes, men inte så mycket mer. Koppang tillsammans med främst Laura Jensen och Emma Mihalovic var återigen för tunga för hemmalaget.

För Hallbys del avslutades matchserien lite som den började. För många tekniska fel, i dag 17 stycken, och ett försvarspel som inte lyckades få stopp på Sävehofs alla hot. Slutresultatet skrev sig 24–36.