Report cards, Skuru IK: ”Det känns som ett förråd”

Report cards, Skuru IK. Foto: Montage

Spelarna har gett sina klubbar betyg kopplat till flera frågor och kategorier, sett till förra säsongen. Nu har samtliga föreningar fått ett betyg. Här är Skuru IK:s betyg.

Spelarna fick svara på frågor kopplat till följande huvudkategorier: Service och förmåner, kost och resor, skador och rehab, kvalitet på utbildning och träning, fysiska lokaler samt summering och helhetsintryck.

Skuru IK rankas som lag 8 av 10 (Heid och Skara är inte med i vår ranking då vi fick för få svar därifrån) enligt enkäten som spelarna svarat på.

Foto: Montage

Översikt

Av seriens 10 lag (Heid och Skara är inte med i vår ranking då vi fick för få svar därifrån) rankas alltså Skuru som lag 8 av 10 när det kommer till spelarnas nöjdhet. Spelarna i Skuru är mest nöjda med klubbens hantering av skador och rehab, men ger däremot något lägre betyg när det kommer till klubbens lokaler.

Service och förmåner

Totalt gav 37 procent av spelarna i Skuru IK klubben en femma eller sexa i betyg, där 6 betyder ”väldigt bra”. Det innebär att Skuru rankas som nummer 5 av 10 när det gäller spelarnas nöjdhet i den här kategorin.

 • ”Klubben skickar då och då ut vilka jobb det finns som vi skulle kunna söka om man vill. Vi kan också höra av oss till klubben för att få hjälp med vilka jobb som finns om man är i behov.”
 • ”Man får alltid skor och skydd utifrån behov men det har varit lite sämre på fronten med nya jackor, väskor osv.”
 • På frågan om försäkringar svarar en spelare: ”i och med att jag inte riktigt förstår frågan kan jag gissa att det inte är så bra.”
 • Gällande om ersättningen är rättvis för handbollsspelandet svarar en spelare: ”det varierar ju så klart från spelare till spelare men man lägger ju ner mycket tid och speciellt i Stockholm där hyror är dyra så kan det ju bli lite knapert.”
Foto: Montage

Kost och resor

Totalt gav 28 procent av spelarna i Skuru IK klubben en femma eller sexa i betyg, där 6 betyder ”väldigt bra”. Det innebär att Skuru rankas som nummer 8 av 10 när det gäller spelarnas nöjdhet i den här kategorin.

 • Maten på hemmamatcher uppskattas av spelarna, däremot riktas kritik mot kvaliteten på maten på bortamatcherna.
 • Spelarna berömmer klubbens initiativ att ha turnébuss på slutet av säsongen, ett beslut som innebar att det fanns sängar på bussen när klubben hade många långa bortaresor.
Foto: Montage

Skador och rehab

Totalt gav 44 procent av spelarna i Skuru IK klubben en femma eller sexa i betyg, där 6 betyder ”väldigt bra”. Det innebär att Skuru rankas som nummer 5 av 10 när det gäller spelarnas nöjdhet i den här kategorin.

 • Både sjukgymnast och läkare får beröm, framförallt det faktum att det är lätt att få tid.
 • ”Folk frågar såklart hur det är med en men känner inte att jag får någon direkt stöttning från klubben.”
 • Ett par spelare tycker att kommunikationen från tränare när spelarna är skadade inte är den bästa.
Foto: Montage

Kvalitet på utbildning och träning

Totalt gav 38 procent av spelarna i Skuru IK klubben en femma eller sexa i betyg, där 6 betyder ”väldigt bra”. Det innebär att Skuru rankas som nummer 5 av 10 när det gäller spelarnas nöjdhet i den här kategorin.

 • ”Alltid givande träningar med nya övningar osv vilket är jättebra.”
 • ”Blir ibland lite väl mycket taktiksnack.”
 • Mer tydlig kommunikation från tränarna önskas av flera spelare.
Foto: Montage

Fysiska lokaler

Totalt gav 28 procent av spelarna i Skuru IK klubben en femma eller sexa i betyg, där 6 betyder ”väldigt bra”. Det innebär att Skuru rankas som nummer 9 av 10 när det gäller spelarnas nöjdhet i den här kategorin.

 • Gällande hemmaarenan: ”Det är en gympasal för högstadieelever”.
 • Spelarna är genomgående inte särskilt nöjda med omklädningsrummet. ”Det känns som ett förråd” är en av kommentarerna.
Foto: Montage

Summering och helhetsintryck

Totalt gav 40 procent av spelarna i Skuru IK klubben en femma eller sexa i betyg, där 6 betyder ”väldigt bra”. Det innebär att Skuru rankas som nummer 6 av 10 när det gäller spelarnas nöjdhet i den här kategorin.

 • Enligt ett par spelare jobbar klubben inget alls med förebyggande mot psykisk ohälsa.
 • Gällande vikt svarar en spelare: ”går lite fram och tillbaka – det är mycket frågor om det vilket är av omtanke men ibland är det för mycket.”
Foto: Montage

LÄNK: Report cards, resultatet: Så skötte sig klubbarna i Handbollsligan dam under säsongen 2022/23
LÄNK: Report cards: Här är samtliga frågor i enkäten