Report cards, IF Hallby dam: Här är spelarnas betyg

Report cards, IF Hallby. Foto: Montage

Spelarna har gett sina klubbar betyg kopplat till flera frågor och kategorier, sett till förra säsongen. Nu har samtliga föreningar fått ett betyg. Här är IF Hallbys damlags betyg.

Spelarna fick svara på frågor kopplat till följande huvudkategorier: Service och förmåner, kost och resor, skador och rehab, kvalitet på utbildning och träning, fysiska lokaler samt summering och helhetsintryck.

IF Hallby rankas som lag 4 av 10 (Heid och Skara är inte med i vår ranking då vi fick för få svar därifrån) enligt enkäten som spelarna svarat på.

Foto: Montage

Översikt

Av seriens 10 lag (Heid och Skara är inte med i vår ranking då vi fick för få svar därifrån) rankas alltså Hallby som lag 4 av 10. Nykomlingen från förra säsongen har inte lägre än 30 procent i någon kategori när det kommer till spelare som svarat att de är ”nöjda” eller ”väldigt nöjda”.

Så här ser betyget ut i respektive huvudkategori:

Service och förmåner

Totalt gav 31 procent av spelarna i IF Hallby klubben en femma eller sexa i betyg, där 6 betyder ”väldigt bra”. Det innebär att Hallby rankas som lag nummer 7 av 10 när det gäller spelarnas nöjdhet i den här kategorin.

 • ”Mina studier har varken negativt eller positivt påverkats av min handboll. Men om skolan och träningar har krockat i tid så har det varit okej att komma lite sent till träningen.”
 • ”Stundtals känns det som de inte tar hänsyn till det alls. Handbollen är för de flesta en bisyssla och inte den huvudsakliga sysselsättningen/inkomstkällan och man borde sträva efter att man som spelare ska på ett enkelt sätt kan kombinera t.ex. studier med sporten.”
 • ”Vi får det vi behöver men inte så mycket mer men samtidigt är det en sak man förstår att klubben kan spara in lite pengar på.”
Foto: Montage

Kost och resor

Totalt gav 31 procent av spelarna i IF Hallby klubben en femma eller sexa i betyg, där 6 betyder ”väldigt bra”. Det innebär att Hallby rankas som lag nummer 4 av 10 när det gäller spelarnas nöjdhet i den här kategorin.

 • ”Vi pratar inte mycket om kost generellt men jag hade önskat en mer generell rekommendation från t.ex. förbundet. Det vore bra med särskild info om vilka kosttillskott som är säkra att använda ut ett dopingperspektiv.”
 • ”På eget initiativ, så fixade vi mellanmål så vi kunde ha samma som herrarna. Men bara innan matchförberedande träningar.”
Foto: Montage

Skador och rehab

Totalt gav 34 procent av spelarna i IF Hallby klubben en femma eller sexa i betyg, där 6 betyder ”väldigt bra”. Det innebär att Hallby rankas som lag nummer 9 av 10 när det gäller spelarnas nöjdhet i den här kategorin.

 • ”Träningsbelastningen går att påverka mer nu än tidigare. Och läkare/sjukgymnast finns alltid att kontakta.”
 • ”Långtidsskadade blir ofta lite bortglömda i laget och får jobba på i ensamhet. Man borde arbeta för att de kan genomföra mer av sin rehab på handbollsplanen för att fortsatt känna sig som en del av laget.”
Foto: Montage

Kvalitet på utbildning och träning

Totalt gav 39 procent av spelarna i IF Hallby klubben en femma eller sexa i betyg, där 6 betyder ”väldigt bra”. Det innebär att Hallby rankas som lag nummer 4 av 10 när det gäller spelarnas nöjdhet i den här kategorin.

 • ”Bra men väldigt lite fokus på bra återhämtningspass/vila.”
 • ”Vi har inte tillgång till någon form av samtalsstöd/psykolog vilket jag skulle önska.”
 • ”Kommunikation finns inte från någon i ledningen. Det är alltid någon stackare som får komma ner och vara budbärare när vi har synpunkter på något.”
Foto: Montage

Fysiska lokaler

Totalt gav 77 procent av spelarna i IF Hallby klubben en femma eller sexa i betyg, där 6 betyder ”väldigt bra”. Det innebär att Hallby rankas som lag nummer 4 av 10 när det gäller spelarnas nöjdhet i den här kategorin.

 • Gällande omklädningsrum: ”rent och fräscht. Önskvärt med ett helt eget vilket vi inte har idag.”
Foto: Montage

Summering och helhetsintryck

Totalt gav 32 procent av spelarna i IF Hallby klubben en femma eller sexa i betyg, där 6 betyder ”väldigt bra”. Det innebär att Hallby rankas som lag nummer 9 av 10 när det gäller spelarnas nöjdhet i den här kategorin.

 • ”Jag vet inte vad vi har för värdegrund.”
Foto: Montage

LÄNK: Report cards, resultatet: Så skötte sig klubbarna i Handbollsligan dam under säsongen 2022/23
LÄNK: Report cards: Här är samtliga frågor i enkäten