Polska och danska – här är Boden Handbolls två provspelare

Häromdagen skrev vi om att Boden skulle ta in två hemliga provspelare. Här har ni dem.

Den första spelaren är landslagsmeriterade polskan Paulina Masna, 25. Masna kommer från spel i polska Gdansk, som ligger sjua i högstaligan. Där kallas hon för ”starkast i laget”, säger hon och skrattar. Hon menar att hennes styrkor är just styrkan i försvar och anfall. Men hennes klubbs huvudsponsor kommer att dra sig ur inför nästa säsong, skriver NSD.se, därför letar niometersspelaren en ny adress.

– Jag letar efter en klubb där jag kan ta stora steg i min karriär, så jag hoppas på det. Det skulle vara en dröm som går i uppfyllelse att få spela i en av de bästa ligorna. Det skulle vara en stor grej för mig, säger Masna till NSD.se.

Den andra spelaren är danska kantspelaren Kathrine Kubicki Nissen, 23. Nissen har senaste säsongen spelat i Danmarks andraliga, i laget DHG som åkte ur serien.

– Jag letar efter en ny klubb och jag tyckte att det här kunde vara intressant. Jag har hört många bra saker av Sofie (Svarrer Hansen, målvakt i Boden), säger 23-åringen till NSD.se

– Självklart är jag mest här för att bekanta mig med handbollen men också för att kika på staden. Det är väldigt annorlunda från där jag bor, men jag hoppas att det här kan mynna ut i något.

Du hoppas på att få ett kontrakt? frågar NSD.se

– Ja.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?¨

– Först och främst gillar jag defensiven, och det är kanske inte så vanligt för en kantspelare. Men jag gillar det och det är en bra bas för mig. Jag vill alltid göra bra ifrån mig där, säger 23-åringen och fortsätter:

– Sen är jag snabb och ger alltid allt.

Assisterande tränaren Kenneth ”Kekke” Harlin har hållit i de här träningarna, då Per Johansson tillträder först 1 juni.

– Vi har kört mycket blandat och tittat på deras individuella tekniker och lite grann hur de samarbetar två och två. Det är svårt när de kommer in i ett helt nytt lag men jag tittar mycket på hur de agerar i enskilda situationer när de hamnar en mot en, två mot en och måste ta beslut och såna saker. Jag ser jättemånga bra kvaliteter i båda spelarna, säger Harlin, som nu kommer att lämna en rapport till Johansson, skriver NSD.se.

Länk till artikeln i NSD.se