Önnereds HK värvar två unga talanger

Från Sandbergs tid i F00 2016. Arkivbild. Foto: Malin Sandberg

Önnereds HK satsar på framtiden. De två niometers-löftena Louise Karlsson och Malin Sandberg är klara för klubben.

Pressmeddelande från ÖHK: Önnered är mycket glada att kunna presentera två unga tillskott till damtruppen, Louise Karlsson född 1998 och Malin Sandberg född 2000 kommer att tillhöra damlaget och båda kommer senast från IK Sävehof. Båda tjejerna är 9m-spelare och breddar truppen ytterligare samt ökar konkurrensen ytterligare, så här säger tränare Hamed Khazrai om sina senaste förvärv;

– Louise är en irrationell niometare, och vi är mycket glada att hon vill jobba vidare med sin handboll i Önnereds HK. Hon kommer tillföra speed och explosivitet i det offensiva spelet, och kommer även att under sin tid hos oss förbättra sitt försvarsspel.

– Louise är Sävehoffostrad spelare, och är en lagspelare och har redan idag goda kvalitéer att lyckas ytterligare en nivå. Hon har varit framträdande i S-hof denna säsong, och kommer hos oss komplettera våra spelare på niometer alldeles utmärkt. Louise är en glad och energiskt person , vilket vi också tagit hänsyn till i detta nya lagbygge.

– Malin är en juniorlandslagspelare som har sina rötter i Kärra HF, men gjort en säsong senast i Sävehof och fått en mycket god utveckling där då hon fått träna med juniorer. Malin har fina kvalitéer och mycket stor potential att kunna gå hela vägen som handbollsspelare.

– Malin är skarp i sitt skytte samt gör bra val i situationer men också mycket stark i det fysiska spelet. Bäst av allt är att Malin är träningsflitig och vill oerhört mycket med sin handboll. Önnered är mycket glada att kunna få ta del och vara med på hennes utveckling kommande framtid. Malin som person är ödmjuk, och oerhört målmedveten vilket vi ser som en god grund för utveckling.

Vi hälsar Louise och Malin varmt välkomna i den gröna tröjan!