Önnereds heta vilja sänkte Lugi

Maja Eriksson i Önnered. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Förra året möttes damerna i Önnered och Lugi i slutspelets kvartsfinal. Det blev en synnerligen jämn matchserie där ett enstaka mål i en märklig shoot-out gjorde Lugi till semifinalist. Sedan dess brinner Önnered efter revansch och upprättelse. Men innevarande säsong har visat ett ojämnt Önnered medan Lugi ångat på och i praktiken är klara för slutspel. Det kan tala för Önnered som med näbbar och klor försöker häva sig upp över slutspelsstrecket i kvällens hemmamatch.

Första halvlek började med en enda lång kavalkad av tekniska fel av båda lagen. Efter hand rätade det upp sig, men det var målsnålt, ruffigt och hafsigt. Bidragande var möjligen att domarna ofta undvek att blåsa av för offensiv foul. Men det är en generell iakttagelse i SHE-ligan, som möjligen kan diskuteras i domarkåren.

Lugi är på papperet ett bättre lag än Önnered, senare års statistik är tydlig på den punkten. Men i denna första halvlek var det två ytterst jämna lag där framförallt en spelare ur vardera laget lyste lite starkare: Maja Eriksson i Önnered respektive Julia Olsson i Lugi. Båda med starkt skytte och fyra mål. Däremot verkade Lugis målmaskin Hanna Flodman något ur balans. Kanske spar hon sig till andra halvlek? Matchen lär leva in i dallrande slutminuter.

Halvtidsresultat: 11-10

Andra halvlek fortsatte som den första,målsnålt och tufft. Ett tag var det så tajt att lagen glömde av hur man gör mål, en torka som kunde vara i 7-8 minuter. Sen hände något. Önnered fick ett plötsligt flyt och gled ifrån med fyra mål. En ledning de med okuvlig vilja lyckades hålla ända in i mål. Och det var just viljan som avgjorde matchen.

– Vi har pratat om det hela veckan, att ha rätt inställning, sade Önnereds tonåring Nora Lundell som välförtjänt får alltmer speltid, såväl framåt som bakåt.

– Med mer speltid vågar man mer och mer och kan komma igen efter att ha gjort ett tekniskt fel till exempel. Ikväll lyckades vi även neutralisera deras profilspelare som Hanna Flodman och Olivia Lövqvist, sade en lycklig Nora.

Önnered vann välförtjänt mot ett lag de historiskt oftast haft svårt för.Glädjen i ringdansen var euforisk. Extra beröm till Linnea Säreborn, en spelare med energi och mod av bästa märke, precis det laget vann på idag.

Slutresultat: 27-22

Önnered: Maja Eriksson 5, Linnea Säreborn 5, Anna Bardis 4, Maria Sundin 3, Ewelina Ström 3, Tilda Olsson 3, Nora Lundell 2, Tilda Mathijs 1, Lovisa Ekberg 1

Lugi: Julia Olsson 6, Clara Lerby 5, Tyra Axnér 3, Emma Navne 3, Olivia Lövqvist 3, Maja Persson 1, Hanna Flodman 1

Anders Hilmersson