Önnereds damer vägrar förlora

Elin Svensson. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Senast de lokala rivalerna Önnered och Kungälv möttes vann de förra med sex mål. Ikväll var det retur i ÖHK-hallen. Detta sedan båda lagen på sistone visat god form och radat upp vinster. Nu gällde det mer att vinna prestige, boosta formen och vässa självförtroendet ytterligare, ett slutspel väntar runt hörnet.

Första halvlek började lite svajigt för båda lagen. Men efter 3-2 drog Önnered iväg med stora kliv. Ledningen utökades till fem mål vid 9-4, Önnered såg trygga ut.

Men så hände något. Kungälv fick lite flyt, samtidigt som Önnered tappade fart. De sista 10 minuterna gjorde laget endast ett mål. I halvlekens sista sekund lyckades Kungälv nå ett likaläge vilket indikerade att matchen kunde sluta hur som helst.

Halvtidsresultat: 10 – 10

I andra halvlek ökade intensiteten i matchen, striden var tät, prestige stod på spel. Först efter 20 minuter kunde man skymta en trend i målskyttet. Då började Önnered föredömligt utnyttja sina effektiva kantspelare. Evelina Källhage och Linn Hansson gjorde tillsammans 10 mål under en kort period, matchen var avgjord.

Förutom kantspelarnas fina offensiv såg vi ett Önnered med ett försvarsspel av klass. Då måste mittsexan Elin Svensson nämnas. Hon spelar i princip non-stop i alla matcher och blir därmed en av lagets viktigaste spelare. Samma gäller naturligtvis målvakterna Jenny Sandgren och  Hanna Eriksson. Noterbart: Hanna räddade tre straffar mot laget hon spelar i nästa säsong.

Trots förlusten är Kungälv klara för slutspel. Laget har en jämn hög standard men behöver ytterligare någon stjärna än dagens enda, Mia Lagumdzija. Kanske kan Kristina Zubonja ta ytterligare ett steg framåt i sitt spel. Hennes utveckling sedan tiden i Heid har varit närmast explosiv.

Slutresultat 29 – 22

Önnered: Evelina Källhage 7, Linn Hansson 5, Fanny Elovson 5, Ella Sjöberg 4, Linnea Säreborn 4, Elin Svensson 3, Moa Boqvist 1

Kungälv: Mia Lagumdzija 5, Kristina Zubonja 5, Madeleine Lindgren 4, Alva Söderbom 2, Alma Jöhnsson 2, Line Stenberg 2, Elin Cindric 1, Selma Maderner 1