Ohotad derbyseger för H65 Höör

Cassandra Tollbring, H65 Höör. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

H65 Höör fick tillbaka lite självförtroende i Sporthallen. Dessutom fick det röda hemmalaget spelet att stämma på studs, Kristianstad HK halkade efter direkt i båda halvlekarna och fick acceptera 29–20 till slut.

– En bra start, det har vi inte haft på jättelänge. Det får vi med oss hela vägen, sade Cassandra Tollbring i C Morse sändning.

H65 inledde med 6–1 när Alma Sketting och Isabelle Andersson visade duellkvaliteter. Tollbring och Ida Gullberg fyllde på med fin utdelning bland de bärande spelarna.

Kristianstads formraket Tilda Colleen går från klarhet. Hennes nio mål stack verkligen ut bland gästerna, över tid vänsternian ett alldeles för ensamt hot för att störa H65.

En kort period med hopp dök upp när 10–5 blev 10–9 på tavlan. Kristianstad tappade dock igen de sista minuterna fram till paus och ännu mer när Höör drog igång med 4–0 efter halvtidssnacket.

– Vi får en liten svacka, vommar lite lägen och bommar lite bakåt. Men vi lyckas ta tag i det igen och tröttar ut dem, sade femmålsskytten Tollbring till C More.

H65 Höör tog sig till tredje plats tack vare tvåpoängaren, Kristianstad skuggar fortfarande Lugi HF i streckstriden med nackdel i målskillnaden.

H65 Höör–Kristianstad HK 29–20 (14–10)
Matchfakta >>
Statistik >>
Tabell >>