Officiellt: Sivertsson ny huvudtränare i Kristianstad HK

Ulf Sivertsson, här i Kristianstad Handboll. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Han kom in som ett komplement till Ulf Schefvert tidigt under årets säsong och var med och bidrog till att Kristianstad Handboll tog sig till slutspel. Nu står det klart att Ulf ”Tubbi” Sivertsson tar över som huvudtränare i KHK nästa säsong, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad att få chansen att få träna dessa fantastiska tjejer. Kristianstad HKs mål stämmer överens med mina mål att etablera KHK i toppen av svensk handboll. KHK är en otroligt fin klubb så det känns fint att det avtalet är på plats, säger Ulf Sivertsson i pressmeddelandet.

Kristianstad Handboll fick en tuff start på säsongen och nykomlingen förlorade flera matcher i rad under inledningen. In kom ”Tubbi” och tillsammans med Ulf Schefvert fick de fart på KHK, som avancerade i tabellen och slutade femma i grundserien.

Till nästa säsong tar ”Tubbi” över som huvudtränare efter Schefvert. Schefvert kommer att vara kvar i tränarstaben.

– För Kristianstad Handbolls del är jag tacksam för och väldigt positiv till den kontinuitet som det ger när Ulf Sivertsson axlar tränarrollen. Med Ulfs ödmjukhet men också fasta målsättning att driva laget framåt mot segrar är en mix som visat på resultat tidigare, säger KHK:s ordförande Ylva Schnorrenberger.