Nytt tränarpar i BK Heid nästa säsong

Magnus Lindqvist, BK Heid.. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

BK Heid har gjort klart med ett nytt tränarpar till nästa säsong. Magnus Lindqvist och Magnus Berndtsson kommer att efterträda Christer ”CK” Karlsson, som istället blir sportchef.

– Två mycket kompetenta handbollstränare som kompletterar varandra väldigt bra, säger ”CK” i ett pressmeddelande.

För en tid sedan berättade Heid att Christer Karlsson lämnar som huvudtränare nästa säsong för att istället blir sportchef i klubben. Magnus Lindqvist är klubbens nuvarande assisterande tränare, nästa säsong blir han huvudtränare och Magnus Berndtsson tar över som assisterande.

– Lindqvist känner vi ju i klubben sedan tidigare, han har varit min assisterande under i stort sett hela perioden efter min hemkomst, han har dessutom haft huvudansvaret för vårt SHE-lag tidigare. Han kan klubben och han kan vår nuvarande trupp väldigt väl, säger ”CK”.

Uppdraget är tydligt för Magnus och Magnus, de ska göra Heid till en stabil slutspelsklubb.

– Jag blev förstås väldigt glad när jag fick frågan och jag ser verkligen fram emot att ta den här truppen vidare. Vi har knappa resurser i Heid, men vi är rika på kompetens och engagemang. Med CK som sportchef och Berndtsson som assisterande känner jag att vi har en mycket stark ledarbesättning, vi har alla förutsättningar att nå målet, säger Magnus Lindqvist.