Matchens tre stjärnor: Skara HF–Skuru IK

Alexandra Bjärrenholt. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN

Skuru IK vände och vann med 28–27 borta mot Skara HF. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare.

Tre stjärnor – Alexandra Bjärrenholt

Den första halvleken var slarvig från Bjärrenholt. Missade passningar och framförallt några missade skott hör inte till vanligheterna när det gäller en av seriens bästa spelare. I den andra halvleken spelade Bjärrenholt mer på sin vanliga höga nivå och det var därför Skuru lyckades vända matchen. Totalt blev det åtta mål och sex assist för Bjärrenholt, som, tillsammans med Ellen Voutilainen fick ikläda sig rollen som matchvinnare.

Två stjärnor – Ellen Voutilainen

Förtjänar en plats på den här listan, inte bara för att hon avgjorde matchen med 19 sekunder kvar, utan för att hon gjorde en genomgående fin match. En duktig försvarsspelare har hon alltid varit och jag tycker mig se en spelare som tar för sig mer och mer i det offensiva spelet. Skicklig på att använda sin fysik och ibland ser det faktiskt ut som att det är seniorspelare mot juniorspelare när den finska landslagsstjärnan går till attack.

En stjärna – Ellen Aronsson

Har tagit stora kliv till den här säsongen. Bra på att använda sin storlek när hon krigade mot Rikke Nielsen i Skaras försvarsspel och dessutom bättre och bättre i anfallsspelet. Mot Skuru blev det fem mål på fem avslut och även om Melanie Felber som alltid var vass tycker jag att Aronsson stack ut mer i den här matchen. En underskattad spelare!