Matchens tre stjärnor: Sävehof–Lugi

Laura Jensen under semifinalen mellan Sävehof och Lugi. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

I den första halvleken såg Lugi ut att kunna ge Sävehof en riktig kamp i Partille Arena, men efter pausen sprang hemmalaget ifrån och vann med 38–23. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor – Sofie Börjesson

Började på bänken och fick se på när Lugi fick ett tidigt 5-målsövertag. Sedan kom hon in och spikade igen. Stod för en dubbelräddning som inledde Sävehofs upphämtning strax innan paus och fortsatte på samma spår i den andra halvleken. Gjorde två mål och räddade strax över 47% av skotten.

Två stjärnor – Hanna Popaja

I den första halvleken radade hon upp räddningar på öppna lägen och hittade snabba passningar som öppnade för kontringar när Lugi överraskande drog ifrån. Såg till att Lugi fick precis den där starten som de hade pratat om och kan inte lastas för att försvaret tappade gnistan helt i den andra halvleken. Cecilie Bjerre hade också varit given efter den första halvleken där hon gjorde hela 8 mål, men efter pausen tröt orken helt för den danska niometersspelaren.

En stjärna – Laura Jensen

Sävehof gick runt på stora delar av matchtruppen och fördelade målskyttet mellan flera spelare. Laura Jensen styrde anfallen med noggrannhet och lugn och var hundraprocentig i sina avslut (6 av 6). Var solid i försvarsspelet sedan Cecilie Bjerre kommit av sig med skyttet. Starkt bidragande till att Sävehof höll uppe koncentrationen.