Lugi utan chans mot Sävehof

Johanna Bundsen. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Clara Lerby gjorde ordentlig comeback i den vinröda tröjan. I övrigt fanns det få positiva indslag för hemmalaget när Lug HF föll mot IK Sävehof, 23–32.

Duellen med två matcher på tre dagar slutade med två solklara segrar för Sävehof. Skillnaden till match två var att Partillelaget kom heltänt från start och hakade av motståndet på ett tabellenligt sätt.

Johanna Bundsen glänste i målet och gästerna anföll starkt från alla håll. Högerflanken var effektiv med Carmen Martin och Ida Sembe, Elin Ernelind tog för sig till vänster och Frida Rosell tog niometeransvar som vanligt.

Lugi kunde bara överglänsa Bundsen två gånger under den första kvarten. Ställningen 2–9 så långt var talande, hemmaspelarna som höjde sig över mängden fick presentera sig så småningom.

Victoria Solli Berg stoppade lite av det negativa flödet med ett inhopp mellan stolparna, Amanda Iséni vann många dueller framåt efter paus – och så var det Lerby. Matchens mest spelsugna lirare fick spelminuter för första gången sedan februari, en straff nådde nät och 23-åringen satte hårt mot hårt i försvaret.

Sävehof tog sin tolfte raka seger, Lugi ligger på kvalplats när SHE passerat halvtid.

Lugi HF–IK Sävehof 23–32 (8–17)