Lugi ingen match för Önnered

Evelina Källhage. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Grönt besegrade vinrött gånger två under söndagen. Önnereds HK:s damer var dubbelt så överlägsna som herrarna och monterade ner Lugi HF med 35–23.

Önnered som plockat poäng i fyra matcher i rad tog en väntad vinst på bortaplan. Lugi hade oavsett behövt poängen när blott en handfull chanser återstår att förändra jumbopositionen.

Lugi låg på plus efter första kvarten innan Önnered fick fart på allvar genom Fanny Elovson och Evelina Källhage. Gästerna satte dessutom ner foten på egen planhalva och tillät bara två nätkänningar till fram till paus, 10–16 på tavlan.

När Lugi fick spela utan sitt anfallsvapen Cornelia Dahlström blev skyttet lidande och Önnered kunde utnyttja misstagen till snabba mål.

Allt i allt blev det ännu en nolla i den bekymmersamma raden av förlustmatcher. Källhage sprang in sju bollar för vinnarlaget medan Lugi hade Lovisa Delac i topp med åtta mål.

– Det är tufft att förlora gång på gång. Jag hatar det verkligen, men jag tycker att vi är bra på att släppa det och komma till varje match utan att tänka på var vi ligger i tabellen. Jag tänker själv aldrig så mycket på var vi ligger i tabellen, sade lagkaptenen Ofelia Shoai Hallberg till Sydsvenskan.

Lugi har tre poäng upp till Kungälvs HK på kvalplats, Önnered stärkte fjärdeplatsen på samma poäng som trean H65 Höör.

Lugi HF–Önnereds HK 23–35 (10–16)