Lista: SHE:s 10 mest spännande spelare

H65 Höörs Cassandra Tollbring. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

SHE närmar sig med stormsteg och i vanlig ordning kryllar det av spännande spelare. Handbollskanalens Ola Selby har utsett seriens 10 mest spännande lirare.

Vad definierar egentligen spännande? Måste spelaren vara ung och oprövad? Jag tycker inte det. I listan finns en del variation bland spelarna, såväl yngre som mer beprövade.

Här är listan:

10, Emma Wahlström, IF Hallby

Kan Wahlström prestera lika bra, och kanske ännu bättre, än vad hon gjorde i Allsvenskan så har Hallby en god chans att hålla sig kvar. Fick sin handbollsutbildning i Skövde, men det är i Hallby som den mångsidige niometersspelaren utvecklades till att bli en seniorspelare av rang.

Emma Wahlström, Hallby. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

9, Beyza Karacam, Kristianstad HK

Förra gången Kristianstad HK hade en turkisk spelare i sitt lag hette hon Asli Iskit och dominerade SHE under långa perioder. Karacam vet jag väldigt lite om och just därför känns det spännande att få se vad hon kan åstadkomma i ett lag där hon lär behöva ta stort ansvar.

8, Emma Fernis, Lugi HF

Ännu en hemvändare, en av flera i år, som kommer hem som en bättre spelare än när hon lämnade. Men få av oss har sett Fernis spela de senaste åren och just därför ska det bli väldigt spännande att se henne i Lugis miljö. En klassvärvning av Kenneth Andersson.

Emma Fernis.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

7, Stella Huselius, IK Sävehof

Sveriges mest lovande vänstersexa? Jag tror det. Har alltid öst in mål och i år tror jag att Huselius kommer att göra det i SHE också. Den yngsta spelaren på den här listan och därför också spelaren med störst chans att ta stora kliv i sin utveckling.

Stella Huselius, IK Sävehof.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

6, Isabelle Andersson, H65 Höör

Kan Isabelle Andersson nå samma nivå hon hade före den där hemska knäskadan? Det är jag övertygad om. Kanske dröjer det några månader till, men Andersson har både tuffheten och skickligheten för att hitta tillbaka. Det ska bli oerhört spännande att följa hennes comeback.

Isabelle Andersson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

5, Mia Lagumdzija, Kungälvs HK

Dundergenombrott förra säsongen och nu blir det lite andra förväntningar på den unga mittnians axlar. Men jag är säker på att Lagumdzija kan hantera det. Har ju sina styrkor i det offensiva spelet där hon är otroligt kul att följa.

Kungälvs Mia Lagumdzija. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN.

4, Elma Örtemark, Skövde HF

En av få spelare som inte tillhör något av de absoluta topplagen (Sävehof, H65 och Skuru) som hade platsat även där. Duktig på det mesta och i år måste väl ändå vara Örtemarks sista säsong i Skövde? Det känns som att hon har varit redo för en flytt till en större klubb i ett par år nu.

Elma Örtemark, Skövde HF. Foto: Viktor Ljungström

3, Bella Gulldén, Lugi HF

Enda anledningen till att jag inte har Gulldén etta på den här listan är naturligtvis att a-l-l-a vet vad hon kan och vilken nivå hon håller. Gulldén kommer att vara seriens bästa mittnia och förmodligen även seriens bästa spelare. Därför sänks ”spännande-graden” något, men det är givetvis fortfarande hur häftigt som helst att Sveriges bästa spelare någonsin nu ska spela i SHE.

Isabelle Gulldén, Lugi HF. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

2, Carmen Martin, IK Sävehof

Ska jag slänga in brasklappen att Martin behöver acklimatisera sig till att bo i Sverige och till att spela i SHE? Det är väl knappt värt det, jag tror nämligen att det kommer att gå hur bra som helst för vad som fortfarande är en av världens bästa högersexor.

Carmen Martin, Spanien.
Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

1, Cassandra Tollbring, H65 Höör

Tillbaka i svensk handboll och jag utgår ifrån att Tollbring kommer att dominera, precis som gjorde innan hon lämnade. Men Tollbring har också varit skadad en del och det är inte helt givet var hon står. Oavsett ska det bli spännande att se henne tillbaka i svensk handboll.