Laddat Lugi fick liv i semifinalserien

Ida Nilsson. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Lagmoralen, försvarsspelet och en efterlängtad seger i målvaktsmatchen. Via bortaseger 24–20 kunde Lugi HF tvinga fram en fjärde semifinal och väga upp lite av H65 Höörs maktbalans.
– Vi bestämde oss att vi inte ska ta semester imorgon, sade Dragan Brljevic till Cmore.

Inte nog med 2-0 i matchserien, H65 hade sju raka i inbördes möten inför onsdagens tredje semiduell.

Lugi fick lämna sin bästa skytt under slutspelet, Hannah Flodman hemma i sjuksängen.

Tiden var knapp att beklaga luckan i laguppställningen, lagkamraterna hade sista chansen att förlänga säsongen i ett tufft bortamöte.

Båda lagen hade marginalerna på rätt sida för att hitta nät i början, i en knapp kvart bytte man mål innan H65 med det något bredare och rappare spelet nådde 7-5.

I likhet med tidigare semifinaler började Jannike Wiberg med högre räddningsprocent. Att det ändå var tunnsått med spelvändningar till kontringsmål kunde Lugi tolka positivt genom snabba hemlöp.

Ida Nilsson i bortamålet hämtade sig dessutom rejält mot slutet av halvleken och öppnade för en scenförändring med allt fler räddningar.

Lugi bröt omönstret med en ledning i halvtid. TV-kommentatorn Patrik Westberg såg hungrigare gäster i aktion och fick medhåll i pausintervjun.
– Idag är vi riktigt på G, vill verkligen det här, sade Ida Nilsson.

Det gav förutsättningar för en total kvalitetshöjning, ännu mer intensiv och tät handboll i andra halvlek.

Melissa Petrén sköt in sig för Lugi. Mikaela Mässing svarade med allvarligt menande stegisättningar.

Bortaförsvaret fick tidvis betalt med mål i öppen kasse och skapade små luckor i målprotokollet som H65:s darrhänta kantavslut fick allt svårare att råda bot på.

Bra tålamod i de långa anfallen var en annan framgångsfaktor. Sara Olofsson hade ständigt näsan mot mål.

Efter Ida Nilssons frilägesräddning vid ställningen 18-20 försvann H65:s sista hopp, Jenny Carlson som förtjänstfullt letat efter luckor för lagkamraterna tog sig fram på egen hand till 18-22 på tavlan och Lugi fick en föraning på segerjublet.

H65 Höör–Lugi HF 20–24 (9–10)