Kristianstad gör tränarbyte – Bjarne Jakobsen tar över

Bjarne Jakobsen i Kärra 2015. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Kristianstad HK fortsätter på den erfarna vägen efter att Ulf Schefvert kliver av tränarposten. Bjarne Jakobsen är lagets nya huvudtränare med start 2024/25, meddelar Kristianstadsbladet.

Den nuvarande lagledningen med Schefvert i spetsen har slutspelet kvar efter sex och ett halvt år med det orangea laget. Istället blir det danskt i spetsen, KHK är överens med Jakobsen, som ansluter med över 25 års tränarerfarenhet.

– Jag gillar Sverige och jag har faktiskt haft ett samarbete med klubben i många år. Kristianstad har gjort en jättebra säsong i år, men jag ska försöka göra det ännu lite bättre, säger han till Kristianstadsbladet.

Genom dottern Annika, för närvarande i uppställningen på högerkanten har Jakobsen haft mer än en anledning att följa Kristianstad sedan tidigare.

Han återvänder till Sverige, knappt tio år efter erfarenheten i Kärra HF (2014/15) och får mer än tränare på visitkortet.

– Förutom att han ska agera huvudtränare för vårt elitlag så ska han jobba med marknadsbiten och våra sponsorer. Han har stor erfarenhet av att jobba på det sättet och vår förhoppning är att vi ska bli en mer professionell klubb i och med Bjarnes intåg i föreningen. Vi måste ta kliv och öka vår omsättning om vi ska bli en klubb att räkna med på lång sikt, säger Sten Ravhed i KHK till tidningen.

Länk: Schefvert tackar för sig – han blir ny tränare i KHK