Klart: Lundström stannar i IK Sävehof

Mathilda Lundström, IK Sävehof. Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

IK Sävehof har gjort klart med en viktig spelare till nästa säsong. Landslagsspelaren Mathilda Lundström har förlängt sitt kontrakt, det skriver IK Sävehof i ett pressmeddelande.

– Jag har valt att skriva ett nytt år med Sävehof för att jag detta år har trivts väldigt bra. Klubben är professionell och har stora ambitioner som jag också har. I Sävehof får jag mycket speltid vilket ger bästa förutsättningarna till att fortsätta utvecklas. Jag har en roll i Sävehof som jag uppskattar och värderar högt, säger Mathilda Lundström i pressmeddelandet.

Lundström gör sin första säsong i IK Sävehof, dit hon kom under uppmärksammade former från guldkonkurrenten Skuru IK. I Sävehof har högersexan tagit ytterligare kliv i sin utveckling, vilket syntes inte minst under EM i Danmark i december där Lundström stundtals gjorde det riktigt bra.

– Vi i Sävehof är stolta över att Mathilda valde att förlänga med klubben. När vi kontrakterade Mathilda så visste vi att vi skulle få en väldigt seriös och bra spelare. Det har verkligen stämt, men det som glädjer mig mest är att hon utvecklat sig ytterligare och bara blir bättre och bättre, säger sportchefen Emil Berggren.