Johansson om Bukarest: ”Då hade jag tackat nej”

Per Johansson. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Per Johansson valde att lämna Boden Handboll för CSM Bukarest. I en intervju med Norrbottens-Kuriren berättar nu tränaren om vad som kunde fått honom att stanna. 

– Jag fick frågan från Bukarest före vår sista match som handlade om vi skulle hamna i kval eller gå till slutspel. Hade vi förlorat mot Heid hade jag tackat nej, säger Per Johansson till Norrbottens-Kuriren.

Istället för kval med Boden Handboll blir det alltså Champions League med CSM Bukarest, ett lag som går för titeln.

– Jag får en chans att vinna Champions League och får träna ett av världens bästa lag. Det är svårt att säga nej till något sådant. Att få chansen att vinna det finaste som finns för ett klubblag är stort för mig, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Ikväll möter Boden Sävehof i den tredje och vad som kan bli den sista kvartsfinalen. Per Johansson är trygg med Kenneth ”Kecke” Harlin som Boden-tränare.

– Han har gjort ett stort jobb med laget. Jag har inte varit här på tre veckor och under den tiden har han haft ansvaret. ”Kecke” är en strukturerad och bra tränare så det är inte något jag oroar mig för, säger han till Norrbottens-Kuriren.

LÄNK: Stjärntränaren: ”Jag kom inte till en svensk vattenkammad grupp”