Johanna Bundsen återvänder till IK Sävehof

Landslagsmålvakten Johanna Bundsen flyttar tillbaka till Sävehof. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN.

Landslagsmålvakten Johanna Bundsen återvänder till IK Sävehof inför nästa säsong. Efter fem säsonger i danska Köpenhamn Håndbold flyttar hon tillbaka till klubben hon om till som 16-åring.

Johanna Bundsen flyttar hem till Sverige och IK Sävehof. Efter en 5-årig sejour i Köpenhamn Håndbold flyttar hon tillbaka till klubben hon kom till som 16-åring.

– Det känns väldigt härligt att få komma hem igen och åter få spela i Sävehof och Partille Arena. Sävehof är en fantastisk och fin klubb och jag ser mycket fram emot att bidra till klubbens framtida framgångar, säger Johanna Bundsen i ett pressmeddelande.

Sävehofs sportchef Emil Berggren kommenterar nyförvärvet:

– Johanna är i full gång med en stark säsong i danska ligan, så det är givetvis ett otroligt härligt besked att hon vill komma hem till Sävehof. Johanna kommer bidra med en massa erfarenhet och passar också perfekt in i den handboll vi vill spela med snabba uppspel och fartfyllda kontringar.

Bundsen har spelat över 100 A-landskamper och har ett EM brons och 8 SM guld med Sävehof. Hon började spela handboll i GK Kroppskultur.