Jenny Sandgren och Önnereds defensiv stoppade trubbigt Kungälv

Jenny Sandgren. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Önnereds HK satte inte alla anfallskombinationer i Mimershallen. Försvaret och målvaktsspelet fungerade däremot från start till mål och ett blekt Kungälvs HK fick finna sig i få nätkänningar och 17–23 i slutändan.

Trots vissa ljuspunkter var Kungälv det näst sämsta laget offensivt i premiäromgången.Det var minst lika vanskligt att hitta anfallsglöden bland de frustrerade utropen före paus i säsongens första hemmamatch.

Jenny Sandgrens tio räddningar, lika med två tredjedelar stoppade avslut imponerade visserligen. Bland några klassräddningar fanns dock en del lättlästa avslut och skott som helt enkelt inte nådde fram för att pröva keepern.

Yasminne Gluic i hemmamålet var också mer än godkänd och bidrog till bilden av försvarsmatch, 6–12 till paus. Skillnaden var samspelet mellan bland annat Linnea Säreborn och Fanny Elovson som innebar att Önnered slog vakt om ledningen så långt.

För att närma sig måste Sandgrens självförtroende och försvarsmuren raseras. Kungälv kom en bit på vägen med 12–16, men när Önnereds anfall hackade kunde Sandgren alltid återföra energi med en säker position mellan stolparna.

Det var dessutom för sent för Kungälv att slösa med tekniska fel mellan varven. Sandgren hade 20 räddningar lagom till tio minuter kvar gav avgjorde matchen med sju plusmål på Kungälvs skrala träffbild.

Åttamålsskytten Elovson skiljde sig från mängden utöver Sandgrens superprestation. Mia Lagumdzija nätade fem gånger för Kungälv.

Kungälvs HK–Önnereds HK 17–23 (6–12)