SHE: Sara Johansson bäst i januari – och månadens lag utsett

Skaras Sara Johansson Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Skaras Sara Johansson har utsetts till månadens spelare i januari av SHE och Handbollsligan-magasinet Avkast. Högernian har noterats för 35 mål och 19 assist den gångna månaden, där Skara höll sig obesegrade.

Fyra raka segrar blev det för Skara HF i januari, en svit som bröts av Skuru under onsdagen. En som haft stor del i den lila framgångsvågen är lagets högernia Sara Johansson.

Det går bra nu för 30-åringen som var uttagen till Sveriges EM-trupp 2022 och ligger för närvarande sjua i SHE:s skytteliga. Och nu har hon alltså blivit framröstad till månadens spelare, med en total MEP på 26,64.

– Jätteroligt. Det är stort för mig. Jag tycker januari har varit bra. Jag har varit beredd på massa olika scenarior i matcherna och lyckats med det mesta, säger Sara Johansson på SHE:s hemsida.

I övrigt var det bra spridning på spelarna i månadens lag, där IK Sävehof hade flest representanter i sina två spelare Johanna Forsberg och Frida Rosell.

Månadens lag:
MV: Lærke Sørensen, Skara HF, 4,2 MEP-poängsnitt
V6: Madeleine Lindgren, Kungälvs HK, 3,7
M6: Johanna Forsberg, IK Sävehof, 3,9
H6: Ida Gullberg, H65 Höör, 3,5
V9: Frida Rosell, IK Sävehof, 3,6
M9: Tindra Sahlin Wallenius, Skövde HF, 2,9
H9: Sara Johansson, Skara HF, 6,7
”Till skillnad mot Månadens spelare, som utses av SHE och Handbollsligan-magasinet Avkast, är det spelarna med bäst MEP-snitt på respektive position som tar plats i Månadens lag. Krav finns på ett visst antal spelade matcher.”, skriver SHE på hemsidan.