Handbollsligan: Skuru firar in det nya året som serieledare

Rebecca Nilsson. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Skuru har gått fram som en ångvält under hösten. I lördagens möte med Kristianstad säkrade man en 36–29-seger, vilket innebär att man firar in det nya året som serieledare. 

Inför lördagens bortamöte med Kristianstad hade Skuru noterats för åtta segrar och ett kryss på sina inledande matcher. Trots detta var man tvunget att vinna för att kunna gå på nyårsfirande i tabelltopp – men det hade gästerna inga större problem med.

Redan i den första halvleken satte Skuru hög fart och hemmaspelarna blev straffade vid sina misstag i offensiven, samtidigt som Rebecca Nilsson svarade för en storartad insats mellan stolparna. Detta gjorde att det var Skuru-ledning med 17–13 inför den andra halvleken.

Resultatet innebar förvisso att matchen levde, men Skuru hade till sist inga större problem med att hålla undan och vinna med betryggande 36–29. Detta innebär att Skuru återtar serieledningen från Sävehof.

I lördagens övriga matcher kan man konstatera att H65 Höör gjorde processen kort i sin hemmamatch mot VästeråsIrsta, vilket gör att skåningarna är ny tabelltrea. Senare under eftermiddagen kunde även Skara vinna det dramatiska västgöta-derbyt med 25–23 i en svängig tillställning.

Handbollsligan dam 30 december: 

H65 Höör–VästeråsIrsta 26–22 (14–11

Kristianstad HK–Skuru IK 29–36 (13–17)

Skövde HF–Skara HF 23–25 (13–10)