H65 Höör slog till i Tyskland

Isabelle Andersson. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

SHE-trean mot bronslaget från Bundesliga gav lite mersmak för svensk handboll. Förvisso bara en träningsmatch, H65 Höör hade ändå vässat rejält till 29–24-viktorian över Buxtehuder SV.

Isabelle Andersson gjorde comeback efter korsbandsskada förra helgen mot IF Hallby. Mot tufft, tyskt motstånd var niometaren en av dem som Ola Månsson satsade på för att hålla Buxtehude i schack.

Principen att rotera kraftigt hade tränaren för en gångs skull lagt i försäsongens malpåse.

– Det går inte mot den här typen av motstånd, så vi matchade ganska hårt i dag. De spelare som ska ta stort ansvar fick göra det, sade han till Skånska Dagbladet.

Andersson mer än höll, hon forcerade försvaret gång på gång till tolv mål. Tilda Winberg var nyttig i båda riktningar och ytterligare en förklaring till de stabila slutsiffrorna.

Målvakten Josefine Hultberg-Dahlgren presenterade sig med kapabla räddningar i 20–20-läge och gav Höör mer andrum i målprotokollet.

H65 har två träningsmatcher kvar på Tysklandsresan, Werder Bremen lördag och repris mot Buxtehude på söndag.

– Det blir en tuff helg för mig, för hur vi ska slå Buxtehude en gång till på söndag vet jag inte. I dag klaffade ju precis allting. Men vi ska göra ett försök, sade Månsson till SkD.

Buxtehuder SV–H65 Höör 24–29 (13–15)