H65 Höör rann ifrån Önnered

Emma Lindqvist. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

H65 Höör fick slita långt in i matchen för att haka av Önnereds HK. Den sista kvarten stämde satsningarna bättre och topplaget vände hemåt med segersiffrorna 28–21.

Önnered hittade lösningar tidigt, med Maja Eriksson inblandad i det mesta framåt. H65 Höör klarade sig igenom långa anfall, var starka i duellerna och redde ut det även under passivhot.

Isabelle Andersson (åtta mål) fick skjuta ohotat några gånger, så småningom kom även den fruktade farten i omställningarna med i matchbilden.

Sju mot sex var dock ingen hellyckad lösning för gästerna. Önnered tätade försvaret och hemmalaget kunde ta vara på H65:s misstag, bland annat två bommade straffar, och tog sig så nära som 12–13 i paus

Inspirationen spillde över i andra halvlek, ÖHK tog över ledningen och Hanna Eriksson fortsatte sitt följsamma jobb mellan stolparna.

Serieledaren var pressad och fick anstränga sig för att hålla laget som nosar på slutspelsplats från livet. H65 fick dålig effekt på sina ryckförsök, inte förrän Evelina Källhage fick utrymme på kanten med fina framspelningar kom andrummet med 18–21 på tavlan.

Bortaförsvaret blockade skott och Höör spelade för första gången med överskott i precisa passningar. Önnered hängde inte med och slutade sju bollar efter, dyrbara mål när det kan handla om målskillnad för att nå slutspel.

Önnereds HK–H65 Höör 21–28 (12–13)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>